Трансферен хаос в дяволско червено (част 2)

Трансферен хаос в дяволско червено (част 2)

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Автор: #SD10
Снимка: Gonzalo Arroyo/UEFA via Getty Images 

След като в първата част на тази статия разгледахме голяма част от завръщащите се от наем играчи в клуба през лятото, сега е време да обърнем внимание и на играчите, които вече са навлезли в последната година от взаимоотношенията си с червения клуб от Манчестър, но или не са взели решение дали да задействат опция за подновяване, или по всичко личи, че няма и да се опитат. 

Играчи с изтичащи договори

Лий Грант
договор с "Манчестър Юнайтед" до: 30 юни 2021 г.

Grant wide

Според слуховете от близките до "Манчестър Юнайтед" източници като The Athletic и MEN времето на Лий Грант като играч е изтекло и се очаква следващия сезон той да се присъедини към треньорския щаб, като не е ясно каква роля ще заеме, но твърденията са за помощник-треньор на вратарите.  На какво може да научи Давид де Хеа и/или Дийн Хендерсън оставям на вас като преценка. 

Най-вероятен развой на събитията: Без подновяване на договора

Серхио Ромеро

договор с "Манчестър Юнайтед" до: 30 юни 2021 г.

Romero Wide

Серхио Ромеро не е направил нищо, с което да заслужи отношението към него. Два поредни трансферни прозореца клубът му отказа да го пусне. ДВА поредни. И дори не го картотекираха, че да може да играе в различните турнири. Вратар, който докара Манчестър Юнайтед до няколко полуфинала миналия сезон и после бе заменян винаги за Давид Де Хеа. Слуховете са, че Евертън са предложили 8 милиона за Ромеро, но Ед Уудуръд не желаел, цитирам, “да подсилва директен конкурент”. Не е ясно за какво точно се конкурират “червените дяволи” с “карамелите”, но единственото сигурно е, че на Ед му е още по-неясно. Няма вариант, в който Серхио Ромеро остава на Олд Трафорд след като му изтече договора, за който няма даже слух за опит за подновяването му дори в най-жълтите издания. 

Абсолютно ясен развой на събитията: Без подновяване на договора

Хуан Мата
договор с "Манчестър Юнайтед" до: 30 юни 2021 г.
(опция за удължаване с 1 година) 

Mata wide

Отново според слуховете от издания близки до клуба се очаква Хуан Мата да се присъедини към треньорския щаб. Никъде обаче не се говори кога това ще се случи и дали ще подновят договора му с още година. На база на изиграните този сезон мачове като бройка и факта, че краката на Мата вече не издържат 90 минути в едно от най-интезивните първенства в света, по-скоро очакваме договорът му да НЕ бъде подновен. Още повече – млад, обещаващ футболист като Дони ван де Беек не е използван достатъчно и това може да натежи във вземането на решение.  Оле Гунар Солскяер може и да използва прийом директно от учебника на Сър Алекс – футболист, който е бил верен на клуба и е направил всичко по силите си да помогне, когато е повикан, да бъде пуснат да завърши кариерата си някъде със свободен трансфер след изтичане на договора му. Разбира се, Хуан Мата е невероятен човек и страхотно присъствие в съблекалнята, но се сещаме за поне 3-4 по-стойностни неща, които могат да бъдат взети за £140,000 на седмица или “аниматори”, които могат да бъдат викнати в съблекалнята за “настроение” в стила на Кайл Уокър. 

Най-вероятен развой на събитията: Без подновяване на договора

Единсон Кавани
договор с "Манчестър Юнайтед" до: 30 юни 2021 г.
(опция за удължаване с 1 година) 

Cavani wide

За Кавани може да се напише цял отделен материал. Но ще се опитаме да сме максимално изчерпателни и максимално кратки. Кавани е класа. Кавани е номер 9 от “едно време”, от старата школа, ако искате. От 4-5 шанса на мач той ще вкара поне един. Да, не е толкова бърз, колкото беше преди години и контузиите оказват влияние върху играта му, но далеч не беше толкова контузен, колкото очаквахме от него в началото на сезона. Като имаме предвид, че и едната контузия беше всъщност Ковид изолация, бройката им е съвсем малка. Сред фен-базата на клуба се чува постоянно името на Хари Кейн, който е по-млад, по-смъртоносен и значително по-добра опция несъмнено, но дори и той пропуска средно по 2 месеца на сезон заради контузии и би струвал поне 150 милиона защото има дългосрочен договор. Кавани би донесъл опит на Мейсън Грийнууд и таланти от школата на тази позиция като МкНийл и Хюгил. Но всичко това е евентуално и най-вероятно няма да се случи. Заради динамиката на Висшата лига и чисто семейни проблеми Единсон Кавани най-вероятно ще предпочете да приключи кариерата си в Южна Америка, като фаворит за подписа му са Бока Хуниорс. Така той ще е по-близо до семейството си. А и нека не се правим, че случката с “Gracias n##rito!” не се е случвала и не е оказала влияние върху решението, което той най-вероятно ще вземе. 

Най-вероятен развой на събитията: Без подновяване на договора

Тази статия беше предвидена за само две части, но тъй като дори не сме засегнали играчите с дългосрочно бъдеще под въпрос и в първата част пропуснахме някои от наемите на юноши на клуба, които биха били интересно четиво, стабилно вървим към поне четири части, така че следете сайта и страницата ни за следващите статии от поредицата.