Капитанът напуска кораба

Капитанът напуска кораба

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

#GT7

Снимка: Bleacher Report Football

Днес е денят.

17 Юни 2021, четвъртък 08:23ч. Ден като ден. Слънцето е изгряло, хората отиват на работа. Няма абсолютно нищо необикновено или поне така изглежда... 

Днес е денят, в който една легенда напуска клуба си. Вчера бе обявено, че Серхио Рамос ще напусне Реал Мадрид. Първоначално не знаех как да реагирам, уж бях готов. Месеци наред се говори и спекулира, че или ще напусне, или ще поднови договора си. Аз обаче така и не повярвах, че може да си тръгне. 

Обмислях го много, умувах кой и как ще го замести, но така и не повярвах, че ще се стигне до тук. Е, стигна се. Капитанът напуска кораба. 

Много може да се каже за Серхио Рамос, както добро, така и лошо. Едва ли някой ще бъде изненадан, ако кажа, че Рамос не е най-коректният играч на терена и все пак винаги оставяше душата и сърцето си там. Откъм принос всичко е ясно - множество трофеи на клубно и национално ниво с огромни заслуги за тях. Рамос е спечелил всичко, най-важното обаче е обичта и отдадеността на феновете на Реал. 

Имало е периоди, в които, включвам себе си в това число, не сме вярвали, че Серхио ще се превърне в това, което стана - една от най-големите легенди на клуба и може би най-добрият защитник на своето поколение. 

Тъгата е огромна, защото не само губим капитана си, губим лидер, чийто дух и манталитет не могат да бъдат заменени. Това не са качества, които се изграждат, човек се ражда с тях. Рамос никога не е бил най-бързият, или най-техничният, но тази негова прословута психика го изстреля на върха. 

Счупил е множество рекорди, които няма смисъл да изброявам. Всеки знае кой е Серхио Рамос, всеки има мнение за него било то добро или лошо. Като фен на Реал ме боли, защото поредна легенда на клуба - Раул, Касияс, Пепе, Кристиано, Зидан и сега Рамос си тръгва, вместо да му бъде позволено да завърши кариерата си при Нас. 

И все пак има логика. Рамос не беше с нас през по-голямата част от сезона, Варан, Начо и получилият златен шанс Милитао поведоха отбора в защита този сезон. Контузиите започнаха да му се отразяват по друг начин, за съжаление годините си казват думата. Самият Рамос искаше прекалено много откъм заплата и продължителност на договора, особено за играч, който е прекарал последните 5 месеца контузен. 

Въпреки че наистина ще боли да го видя с тениска на друг отбор, времето дойде. Реал има нужда от подновяване на състава. Вуйчо ми винаги е казвал, че един отбор на всеки 2-3 сезона трябва да смени или треньора, или състава си. Реал Мадрид ще опита да направи и двете този сезон. Дали ще се получи, тепърва предстои да видим. 

А относно Рамос - благодарен съм за всички емоции, които ми е донесъл през годините, като най-ярката разбира се си остава "92:48". 

Благодарим ти, Серхио! И до скоро...