Интриги, "певци" и отбор, който гори
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

снимка: Sky Sports

Подобно на последните ми няколко материала, ще разделя този на секции, в хронологичен ред, в които да проследя събитията зад кулисите на клуба от “Олд Трафорд”. Тъй като чисто футболната страна е оставена на заден план от ръководството на отбора от вече над 8 години, в материалите ще се фокусирам върху управлението и медийната машина, която движи този отбор. Защо ли? Футболът може да бъде резюмиран в една английска дума - shit! Причините за това са много, но задкулисните интриги са основната, поне в последните седмици. 

4 февруари 2022

Ралф Рангник наема Рафаел Хьонихщайн за медиен съветник

 

Според материал от Дейли Мейл, немският наставник се е свързал със сънародника си Рафаел Хьонихщайн, известен и опитен журналист, с предложението да му стане личен медиен съветник. Не знаем какво означава това, единственото 100% сигурно нещо е, че Хьонихщайн си е взел 6-месечен отпуск от основния си работодател към момента на новината - The Athletic. 

Според Мейл, той ще осигурява бележки и ще му помага за комуникацията с медиите. Според мен, както ще стане ясно по-надолу, това е нещо повече от човек, който ще пише бележки за един от най-ерудираните мениджъри, които са давали пресконференции пред логото на Манчестър Юнайтед в последните години. 

Когато отборът, с който си се захванал, се заеме с всички свои медийни средства и машини да започне да петни името ти, а от другата страна те атакуват играчи, недоволни, че си ги накарал да работят и да заслужат мястото си в състава, обикновено ти трябва повече от съветник. Трябва ти дясна ръка с контакти в пресата, който да дава информацията, която ти искаш да е в пространството, а не тази, която работодателят ти и разглезеният ти екип спускат на техните доверени лица. 

 

 

 

 

11 февруари 2022

ESPN: “Той е Тед Ласо!”
и пресконференция преди кръга

 

На 11 февруари Рафаел Хьонихщайн щеше да е на път да заслужи първия си чек за добре свършена работа. Причината? Нужен беше отговор на материал, изтекъл от съблекалнята в ESPN. Според него, в съблекалнята на клуба играчите си говорели как “методите на Рангник са старомодни” и някои от звездите сравнявали американския помощник на Рангник, Крис Армас, с Тед Ласо - измислен, комедиен герой от едноименния сериал на Епъл+. 

Не, този абзац не е плод на въображението ми! Не, не сме част от комедийно шоу. Или сме? Какъвто и да е отговорът, реалността е по-жестока, защото Рангник бе попитан от един от водещите журналисти на ВВС точно за този материал и достоверен ли е на пресконференцията на наставника същия ден. Естествено, че германецът не показа емоция, а само отметна твърденията като абсолютно неверни. 

Едва ли някой е вярвал, че подобна поредица от събития ще се случи в един от най-големите клубове в света. И то от достоверни източници и именити журналисти. Сякаш са третокласници, които държат да влязат в историята със забавните си коментари и смешки. Напълно съм убеден, че Рангник е очаквал неподчинение заради временния си треньорски статут, но подобни материали граничат с абсурдното. 

 

12 февруари 2022
Манчестър Юнайтед 1-1 Саутхямптън

Висша лига

 

Мачът, който последва този медиен цирк и хаос, не бе двубой, който заслужаваше да бъде гледан. Най-малкото, защото беше абсолютно копие на предните 2 двубоя - доминантно първо полувреме, само един гол, грешка второто полувреме и краен резултат 1-1, като дори противникът създава повече шансове. В светлините на прожекторите, обаче, отново попадна Хари Магуайър. И не защото се е сбил с полицаи на екзотичен остров, а заради основната му професия - да бъде футболист, която той не може да върши достатъчно добре. Негова грешка за пореден път този сезон коства трите точки на Юнайтед. 

 

 

 

14 февруари
Гари Невил: “Знаем кои сте!”

Скай Спортс

 

И като говорим за футболисти, обличали екипа на любимия отбор, Гари Невил е име, което не слиза от ефир последните години, заради участието си в Скай Спортс. Каквото и да мислите за неговата роля на коментатор, изказването му от 14 февруари по повод коментарите за Тед Ласо е точно това, което очакват феновете на Юнайтед:

"Не ми беше забавно [коментарите за Тед Ласо]. Даже обратното. Мисля, че неуважително и гнусно. Резюмира какво мисля за футболистите - че нямат уважение"

“ПР екипите и мениджърите на тези играчи спускат информация, за да защитят имената си. Това, което не осъзнават е, че хората, на които дават информация, идват при нас… и ние знаем, кои са те!”Това е много красноречиво съобщение към хората, които отиват при приятелите си от медиите, когато имат затруднения или не са доволни. Сякаш казва “Спрете да говорите и започнете да работите или ще съм принуден да съсипя името ви публично”. Дали ще го направи не е ясно, но тонът му и силата на съобщението прокънтяха от ефира на Скай Спортс. 

 

 

15 февруари
Манчестър Юнайтед 2-0 Брайтън

Висша лига

 

Сякаш за да отговори на критиците си, Кристиано Роналдо вкара гол, с който върна годините назад, 60-ина секунди след като Лео Меси пропусна дузпа в Шампионската лига. Не, не са свързани двете събития, просто медиите и феновете на Барселона винаги намират начин да вкарат Меси в новина или изречение за Роналдо, та реших да съм модерен и аз на свой ред. Мачът не беше точно тактически мастърклас, но важното беше, че турбулентни няколко седмици завършиха с победа, която трябваше да обедини съблекалнята и да даде тласък в правилната посока. Но това продължи около няколко часа след мача, защото на другия ден, туитър беше взривен… Отново!

 

16 февруари
Кристиан Фалк: “Рашфорд и Магуайър са недоволни”
Туитър

Простичко съобщение в Туитър от немския журналист Кристиан Фалк, станал известен с туитовете си, в които отрича или потвърждава фенски теории, взриви журналистите и играчите на Манчестър Юнайтед. За пръв път в медиите някой излезе с конкретни имена, които са недоволни от каквото и да било. Съобщението гласеше:


“Вярно - Английските играчи като Хари Магуайър, Маркъс Рашфорд и компания са раздразнени, защото Кристиано Роналдо иска да води отбора с неговите сподвижници. Има риск от раздор в Манчестър Юнайтед.”

Ако беше публикуван във в-к Шоу, пред този туит щеше да има думи като ШОК! и БОМБА! Всички побързаха да посочат историята на Кристиан Фалк и грешките, които е допуснал в миналото с туитовете си. Никой обаче не свързва Хьонихщайн с туита. Бележки за пресконференциите? Друг път. Ралф Рангник отвръща на коментарите за Тед Ласо с дни закъснение, когато туита ще предизвика най-много сътресения. Медиен блицкриг! 

Цели 4 часа отне на ПР екипа на Маркъс Рашфорд да събере сили и кураж да отговори на твърденията, а спекулациите ставаха все повече и във все по-различни и реномирани издания, част от които и Скай Спортс. А отговорът не беше нищо особено:


“Измисляме си неща в движение ли? Престанете да търсите разделение.”

Светкавичен отговор от Фалк:


“Не е вярно и го знаеш, Маркъс Рашфорд.”

Мълчание. Гръмът удари там, където никой не е очаквал. Спекулациите на всички относно информаторите в съблекалнята бяха насочени главно към Джеси Лингард, Пол Погба, Антони Марсиал и други играчи, недоволни от ролята си и целящи за запазят стойността си. Но да удариш в британското ядро на клуба, юноша, израснал с емблемата на отбора на гърдите и капитана? Уау. Най-лошото ми предчувствие и съмнение е свързано с това, че най-вероятно има истина в думите на Фалк. Защото никой не би атакувал точно тези играчи без причина, както никой досега не е използвал имена в британската преса. Може би, защото никой не иска да опетни имената на двама от своите. 

 17 февруари

Кристиано Роналдо и Хари Магуайър в спор за капитанската лента

МирърРангът на достоверност на Мирър не е особено висок. Но веднага след историята на Фалк излезе със страна, която няма как да не е поредната спусната история от някой в съблекалнята. Или, разбира се, на някой с много голямо въображение. 

Според материала, Магуайър не иска да пусне лентата, защото го е страх да не я загуби завинаги. Статията продължава с това как Ралф се е доверил на Роналдо да бъде ментор на по-младите футболисти и как настоящия капитан чувства, че губи почва под краката си заради това. 

Поредният материал, очертаващ много сериозни проблеми, ако е достоверен. Капитанът на Юнайтед чувства, че няма авторитет? Авторитетът се заслужава с невероятни представяния на терена, с лидерски качества, с важни напътствия, които да помагат на младите. Може би не е редно капитан да стане играч с още година и половина от договора си, но той отговаря на всичките условия. И най-вече, изисква повече от съотборниците си! Нещо, което Магуайър никога не е можел, защото няма база, според която да каже на съотборник, че не се представя добре, при положение, че самият той е под абсолютно всякаква критика на терена. 

17 февруари

Магуайър отговаря

Туитър

 

И ако си мислите, че историята приключва тук, лъжете се. Магуайър отговори директно на автора на статията Дейвид Макдонал от Мирър в Туитър. 

“Виждал съм много статии за този отбор, които не са верни и това е една от тях. Няма да започна да публикувам за всичко написано, но исках да изясня това. Ние сме обединени и концентрирани над представянето си в неделя. Хубав ден на всички.”

Имам чувството, че в Туитър капитанът на отбора, който подкрепям, лекува комплексите си, създадени му от невероятно звездни нападатели като Джей Родригез и Че Адамс. Браво, истински герой си за всеки, Хари! Нищо, че за малко да не гледам последните няколко мача заради теб (а и не само аз, предполагам). Всеки играч, който публикува туит за отбора трябва да бъде глобяван от клуба, според мен!

 18 февруари

Ралф Рангник: “Всичко е наред”

Официална пресконференция преди кръга

 

Естествено, че треньорът на клуба няма да излезе и открито да заяви, че Хари Магуайър, Рашфорд и Роналдо са в борба за влияние в съблекалнята, която заплашва да я разцепи. Това е треньорът, който заяви, че няма да свали лентата от Магуайър и в петък потвърди, че никой от състава не е говорил с него за нещо подобно. Но действията казват много повече от думите. Ако довечера не видим Хари Магуайър в стартовите 11, ще е повече от ясно кой е спечелил борбата за влияние. А дали статутът му на капитан няма да бъде повлиян и от връзката му с медиите, ако такава е доказана? Предстои да видим. 

 

Едно нещо е кристално ясно - проблеми в отбора има на всяко ниво. От състава, през треньора, до ръководството и собствениците. На всяко ниво има гнили клони, лоши решения и части, които откровено горят. А медиите са надушили пушека и няма да спрат да ровят, докато не стигнат до източника им. Вземете пуканки и следете задкулисните медийни войни, защото със сигурност качеството на тяхната продукция надвишава многократно качеството на футбола, особено последната година! 

ataköy kapalı escortdeneme bonusu veren sitelerSbtech altyapılı bahis sitelerikareasbetsiyah bayrak aynakareasbet bahis sitesiBetingoYabancı dizi izleFTN Bahis Sitelericasino sitelerigobahis girişasper casino girişgüvenilir poker siteleri 2024forumbahisesenyurt escortbeylikdüzü escortbeylikduzu escortbeylikduzu escort30 TL Bonus Veren Bahis Siteleri betmatikmariobetonwinbetistsüpertotobetgrandpashabet telegramBetist Girişdiziworld.proslot sitesi xslotBinance Kayıt Olmatipobetstarzbet girişstarzbet twitterxslot girişaviator oynabetturkeybetturkey girişbetturkeyxslotbycasinogates of olympus demo oynadeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelerxslotfilm izlebahiscombenimbahis güncel giriştarafbetcasino sitelerideneme bonusu veren sitelercasibomMatadorbetFuckkkextrabetPORNNNbetturkeyXXXXXXXXXXXXbetturkeybetkombetkombahiscomimajbetportobetbetparkBets10XXXXXXXXXXXXXimajbetimajbetmariobetvdcasinosekabetbetparkholiganbetbetturkeytarafbetbetgarantibetgarantiportobetsuperbetinsuperbetinbetmatikmarsbahisimajbetXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXcasibomXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXmarsbahismarsbahismarsbahismarsbahismarsbahismarsbahisbaywincasibompiabetmatadorbetcasibomcasibomcasibommarsbahismarsbahisbetistbetistXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXimajbetholiganbetmarsbahistarafbetmariobetmariobetsekabetvdcasinomarsbahismarsbahisbahiscomen iyi slot sitelericasibombetkombetkomsekabetbetkomonwinonwinXCXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXbetgarantimariobetimajbetbetparkbetistDeneme bonusucasibomcasino siteleriXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXHack ForumXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXCrack forumXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXcasibomcasibomcasibomSEXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXPORNOSEXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXbahiswon15.commarsbahiscasibomlunabetPORNOOOOcasibomcasibomPornnnlunabetholiganbetcasibommatadorbetmarsbahismarsbahisextrabet