Усмихнатият Н'голо Канте

Усмихнатият Н'голо Канте

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

По мотиви от Sportytell

Автор: Християн Тодоров от Английска Висша лига фен група

Добавки: #SD10

Снимка: https://www.chelseafc.com/


На този ден, преди 5 години, Челси подписват с Н'Голо Канте! Несъмнено невероятен играч, който просто не може да бъде мразен, а напротив - дори е обичан от почти всеки (неутрален) фен на футбола. 

Историята му е също толкова впечатляваща, колкото факта че сам удържа халфовата линия на Реал Мадрид преди малко повече от месец. Роден е в бедно семейство на емигранти от Мали, преместило се в Париж през 80-те години. Когато е на 11, баща му умира и се налага той да поеме отговорност за майка си и тримата си малки братя и сестри. За целта започва да обикаля ежедневно улиците и да събира вторични суровини, които продава на станции за рециклиране и с припечелените пари помага на майка си. Тя през това време работи като чистачка, но скромното ѝ възнаграждение не достига на семейството му за нормален живот. 

Запалва се по футбола по време на Световното през 1998 г. Вдъхновение и кураж му вдъхват множеството емигранти в отбора на ,,Петлите". В състава личат имена като Марсел Десаи, Зинедин Зидан и Патрик Виейра. Записва се да тренира в местен клуб, когато е на 8 и още тогава се съмняват във възможността му да стане професионален играч, заради ръста му. Той, естествено, ги опровергава години по-късно. 

Лутайки се в аматьорските дивизии, Канте подписва с първия си полу-професионален отбор, третодивизионния ЮС Булон, когато е чак 21 години. Доброто му представяне му печели трансфер в Каен, които по това време играят във втора дивизия. С негова помощ в последвалия сезон Каен се изкачват до Лига 1, а през втория сезон на срамежливия французин, представянето му помага  на отбора да остане в най-високия ешелон на страната. 

През 2015 г. е привлечен от Лестър. Там той грабва сърцата и погледите на множеството от футболните фенове, докато е с основна роля за доминацията на “Лисиците” в центъра на терена. Още в първия си сезон на Острова печели Висшата лига, което прави представянето му още по-феноменално. Лятото след шампионския сезон е желан от много отбори, но е закупен от Челси за 33 милиона.

Останалото е едно страхотно продължение на една уникална и невероятна история, като в нея влизат титли и медали от Висшата лига, Шампионска лига, Лига Европа и последно, но никога на последно място - Световното първенство по футбол.